SBS 6 Holland van boven

Sportvisserij Limburg zondag te zien in Holland van Boven: een blik achter de schermen

31Okt

Op 30 september reisde een cameraploeg van SBS6 naar stuwmeer de Cranenweyer in Kerkrade om opnames voor het programma Holland van Boven te maken. Het item is op 3 november om 15.00 uur te zien op SBS6. Hieronder geven we alvast een kijkje achter de schermen van de opnamedag.

Holland van Boven

Holland van Boven vliegt over heel Nederland en strijkt iedere week neer in een andere provincie. Komend weekend komt het mooie Limburg aan bod. In het programma vertellen mensen hun verhaal en wat Nederland te bieden heeft en wat er allemaal te doen is op het gebied van wonen, werken of recreëren. Daar mag de sportvisserij in Limburg natuurlijk niet aan ontbreken!

Blik achter de schermen

Lights, camera, action! Het was op maandag 30 september eindelijk tijd voor de opnamedag. Een cameraman en regisseur reisden naar de Cranenweyer in Kerkrade. Dit is het enige stuwmeer van heel Nederland en bood een uniek decor voor de opnames. In totaal werd er dik 2 uur gefilmd voor het item van twee minuten. Communicatiemedewerker Cindy Lemmens praatte zich in al haar enthousiasme bijna blaren op de tong toen ze werd geïnterviewd over het werk wat Sportvisserij Limburg doet en wat er in de hengelsportwereld allemaal gebeurt. Conclusie: te veel om in één kort item te vertellen! Gelukkig ontvangt Sportvisserij Limburg na de uitzending ook de rest van het beeldmateriaal om de sportvisserij in de provincie nog zichtbaarder te maken.

Samen met vissers van hengelsportverenigingen EKH Goudwinde, Ons Genoegen Rolduc en stichting S.K.S.R. gaf Sportvisserij Limburg een kijkje in het prachtige gebied. Ook een politieagent, die de vissers kwam controleren en jeugdvissers die toevallig bij kasteel Erenstein aan het vissen waren, werkten mee aan de opnames. Verder werd wethouder Tim Weijers geïnterviewd over waarom de samenwerking met de sportvisserij in dit gebied zo belangrijk is.

Wethouder Tim Weijers vertelde tijdens zijn interview over de samenwerking met de sportvisserij in dit unieke gebied
Waterschapsbestuurder Gerard IJff toonde wederom zijn betrokkenheid en leverde ook een bijdrage aan het programma. Hierdoor kon ook goed in beeld worden gebracht dat Sportvisserij Limburg met een groot scala aan organisaties in gesprek gaat om zich sterk te maken voor sportvissers en de vissen en hun leefomgeving. Arie Gramsma, raadslid van Gemeente Kerkrade, hielp actief mee achter de schermen en rende de benen onder zijn lijf om de beste plekjes in het gebied aan te wijzen en iedereen naar de juiste locaties te begeleiden. Er werd tussen de opnames door tevens meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt om te netwerken en alvast inhoudelijke thema’s, zoals de inrichting van het water en oevers en de aalscholverproblematiek etc. aan te kaarten.

It’s a wrap!

Kijken dus!

Het item is op 3 november om 15.00 uur te zien in het programma Holland van Boven op SBS6. Op zaterdag 9 november om 12:30 uur wordt de uitzending herhaald.